Un român în vârstă de 38 de ani a fost executat în stil mafiot în plină stradă în Costa Rica.

Ionuţ George Oţelac şi iubita lui, Raquel Gamboa Mora (foto), un fotomodel cunoscut, au fost împuşcaţi de doi motociclişti, care s-au apropiat de maşină şi au tras mai multe focuri de armă.

Atacul a avut loc marţi, chiar în faţa sediului Primăriei din oraşul Alajuelita, din provincia San Jose, precizează Digi24.ro.

Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere care "bat" spre şosea. Gloanţele l-au lovit pe român în cap şi în torace. 

Din imaginile apărute în presa locală se vede cum unul dintre asasini coboară de pe motocicletă şi trage înspre maşină, care demarează în trombă, iar urmăritorii pornesc şi ei în grabă după aceasta.

Zgomotul împuşcăturilor a atras în zonă zeci de persoane care au fost îndepărtate cu greu de poliţişti. La sosirea ambulanţelor, bărbatul era deja mort, iar tânăra, deşi avea încă semne vitale, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarată decedată.

Presa de peste Ocean notează că ar fi vorba despre un asasinat la comandă, iar la mijloc ar fi traficul de droguri. 

De altfel, Ionuţ George Oţelac avea cazier pentru trafic de droguri, după cum a relatat presa din Costa Rica. Mai precis, în 2000, el a fost arestat pe aeroportul Juan Santamaria pentru că a incercat să scoată din Costa Rica 20 de kilograme de cocaină în containere de aluminiu.