Bihoreanul Vasile Blaga, fostul co-președinte PNL, și-a depus candidatura pentru un loc pe lista candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare. Un alt fost lider al partidului, Crin Antonescu, şi-a depus şi el opţiunea pentru Parlamentul European.

Antonescu și-a depus marţi, la partid, candidatura pentru alegerile europarlamentare, gestul fiind salutat de liderul liberalilor, Ludovic Orban. „Salut decizia domnului Antonescu de a se înscrie în cursă”, a declarat Orban. Potrivit unor surse din partid, în aceste condiții Adina Vălean, soția lui Antonescu, ar urma să nu mai candideze. 

Vasile Blaga, fostul co-președinte PNL, a confirmat pentru Hotnews.ro că și-a depus deja, la rândul său, candidatura la europarlamentare. Fostul lider PDL și-a dat demisia din fruntea PNL și a renunțat să candideze la alegerile parlamentare din 2016, după ce în septembrie DNA a început urmărirea penală pentru trafic de influență într-un dosar legat de finantarea PDL în 2009. În octombrie 2017, Blaga a fost achitat de Tribunalul București, decizia nefiind definitivă. 

La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD e o formaţiune certată cu legea şi că ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”. Liderul liberal a spus că este convins că partidul are capacitatea de a câştiga alegerile europarlamentare.

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că "nu ar fi rău" dacă primele nume pe lista PNL a candidaților pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga și Crin Antonescu”. „Aștept cu interes candidaturi. Și-au anunțat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Marian Marinescu, cam ăștia candidează. Sunt mulți colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulți nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obținem scorul pe care îl așteptăm, tu o să răspunzi personal, alții probabil m-au invitat să candidez sperând că voi crește scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL.