Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, în timp ce era plecată la Tokyo, Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu primarii celor şase sectoare, pe care i-a anunţat că are pregătită o ordonanţă de urgenţă prin care să desfiinţeze Bucureştiul şi să transforme sectoarele în oraşe. 

Firea a făcut aceste afirmaţii la România TV. "Le-a spus că vrea să desfiinţeze Bucureştiul. Prin OUG cele şase sectoare să devină oraşe, ceea ce este anticonstituţional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru şi miniştrii nu vor fi de acord cu o ordonanţă care contravine Constituţiei. (...) Doreşte să mă anihilesze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic", a susţinut Firea. 

Firea a afirmat, referitor la exlcuderea lui Marian Neacşu şi a lui Adrian Ţuţuianu, că este un moment de cumpănă prin care trece PSD. 

De asemenea, primarul Capitalei a vorbit despre scenariile pregătite pentru înlăturarea ei. "În ceea ce mă priveşte, mi s-a spus că se pregăteşte de asemenea o mazilire, că sunt calcule făcute, strategii, un întreg scenariu. (...) Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi uşureze viaţa, pentru că ştie că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera şi să mă elimine de la organizaţia Bucureşti şi Ilfov", a mai spus Firea. 

Ea a adăugat că nu va întreprinde absolut nimic. Firea a reluat afirmaţiile potrivit cărora tensiunile dintre ea şi Dragnea au apărut din cauza ambiţiilor acestuia legate de preşedinţia României şi pentru că o suspecta că vrea să candideze pentru funcţia supremă în stat.

Firea a mai declarat că îşi va spune punctul de vedere în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că este curioasă ce argumente va avea Dragnea ca să o dea afară de la organizaţia Bucureşti. 

"Sunt primar general. Vreau să îmi închei bine activitatea de primar general (...) şi faptul că Dragnea vrea să desfiinţeze Bucureştiul arată disperarea şi că îmi reunoaşte calităţile şi îşi imaginează că nu poate să mă învingă decât luându-mi locul de muncă. Se spune că în viaţă, şi în viaţa politică, niciodată să nu spui niciodată. Eu, în acest moment, vreau să închei bine mandatul de primar general", a declarat Firea, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la preşedinţie. 

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că nu s-a discutat în partid desfiinţarea Primăriei Municipiului Bucureşti printr-o ordonanţă de urgenţă, fiind o aberaţie a edilului Capitalei.