Sâmbătă, 3 noiembrie, e programată la hotelul Double Tree By Hilton din Oradea Conferința de nutriție terapeutică și echilibru hormonal pentru sănătate feminină - Despre treburi femeiești. Evenimentul este o invitație deschisă către toate orădencele între 18 și 55 de ani care vor să se informeze temeinic sau să își regăsească sănătatea și echilibrul fizico-emoțional prin metode naturale. 

8 din 10 femei trăiesc zilnic cu simptome despre care se spune că sunt "treburi femeiești", iar anual, la noi în țară, se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de boli specifice femeilor - cancer de sân, endometrioză, hipotiroidism, infertilitate, sindromul ovarelor polichistice și cancer de col uterin. Femeile suferă și suportă lucruri despre care nu se vorbește deschis, dar care provoacă multă suferință și disconfort.

Pentru că nu sunt educate să își identifice timpuriu simptomele, sau să le regleze simplu din dietă atunci când încă se mai poate, în timp (mai ales după 38 de ani) toate aceste simptome evoluează în dezechilibre majore sau chiar boli grave! Iar opțiunile care li se oferă sunt fie antidotul universal - pilula anticoncepțională și/sau antibiotice, fie alți hormoni sintetici, fie sfatul clasic "mănâncă mai puțin și fă mai multă mișcare". 

Unora chiar li se neagă suferința cu sugestii de tipul: "Doamnă, dvs aveți impresia că situația în care vă aflați e mai gravă decât în realitate!" și "E normal să suferiți atât de mult la menstruație". (n.a. ambele sunt răspunsuri reale oferite de medici unor paciente).

Pentru toate aceste afecțiuni și situații există puține surse de informație privind stilul de viață și alimentația corectă, însă și mai puține lucruri se fac pentru profilaxia acestor boli, mai ales pentru educație în rândul adolescentelor.

În acest context, sâmbătă, 3 noiembrie, are loc în Oradea Conferința de nutriție terapeutică și echilibru hormonal pentru sănătate feminină - Despre treburi femeiești.

Evenimentul este o invitație deschisă către toate femeile din Oradea între 18 și 55 de ani care vor să se informeze temeinic, sau să își regăsească sănătatea și echilibrul fizico-emoțional prin metode naturale. 

Se vor aborda subiecte ce țin de rădăcinile dezechilibrelor hormonale feminine, cum se modifică tabloul hormonal al femeii de-a lungul vieții, ce schimbări se pot face cu ușurință pentru a reduce din simptome sau ce terapii alternative pot ajuta pe lângă tratamentul medicamentos.

Dr. Ciprian Iovan, medic primar în Medicină de laborator, managerul Laboratoarelor Biostandard din Oradea, va prezența la conferință  testele de laborator speciale pentru identificarea echilibrului florei intestinale, premieră națională unică în România și importanță  acestora în gestionarea afecțiunilor endocrino-ginecologice feminine. 

Speaker este Mihaela Brăilescu, Master Trainer în Nutriție, Consilier de Echilibru Hormonal, Instructor Yoga și Gimnastică Perineală pentru femei (www.foodfairy.ro). În lucrul cu femeile, Mihaela folosește practici ce țin de nutriție terapeutică, echilibru hormonal, armonizarea ciclurilor lunare, food coaching, mișcare inteligență și vindecare emoțională. Este singurul tehnician nutriționist din țară care lucrează cu femeile respectând fazele ciclului hormonal, care planifică mesele și protocoalele nutriționale ținând cont de analizele hormonale ale femeilor, de tipologia lor hormonala și de nevoile nutriționale ale afecțiunilor endocrino-ginecologice. 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mariana Stresna, Health & Nutrition Coach și fondatoarea Centrului nutriție Harmony din Oradea (www.centrul-harmony.ro). 

În foaierul sălii va fi amenajată o zonă cu expozanți atent selecționați de produse naturale LOCALE pentru un stil de viață sănătos. Veți putea gusta aici pâine cu maia, dulcețuri bio fără zahăr, dulciuri raw-vegane, uleiuri presate la rece, cosmetice naturale și suplimente de înalta calitate terapeutică, toate realizate de orădeni.

CÂND ȘI UNDE 
Double Tree By Hilton, Oradea
Sala Varadinum Ballroom & Foyer
Sâmbătă, 3 noiembrie 
Ora: 11:00 – 15:00
Înregistrarea participanților se face începând cu ora 10:30.
Conferință va începe la ora stabilită și, din respect pentru cele care ajung la timp, nu vor există întârzieri sau amânări.

PROGRAM

10:30 - Înregistrarea participanților
11:00 – 11:20 Necesitatea abordarii integrative a sanatatii feminine – Preambul -  Mariana Stresna
11:20 – 12:30 Ciclurile de viata ale femeii si sanatatea de-a lungul vietii - Mihaela Brailescu
12:30 – 13:00 Pauza / Expo producatori locali
13:00 – 13:30 Implicatiile microbiomului intestinal in starea de sanatate - Dr. Ciprian Iovan
13:30 – 14:30 Nutritie terapeutica pentru afectiuni feminine Mihaela Brailescu
14:30 – 15:00 Sesiune Q&A

Taxa de participare pentru această conferință este 150 lei. Biletele se pot achiziționa de la Centrul Harmony (str. Ioan Slavici nr. 105, Sânmartin, jud. Bihor), de la cafeneaua The Dripper (Str. Vasile Alecsandri nr. 9) sau direct de la intrare (în limita locurilor disponibile). 

Informații detaliate despre subiectele abordate și programul zilei găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

(advertorial)