Jandarmeria Bihor a anunţat că se aliniază prevederilor OUG 41 din 2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel că persoanele amendate de angajaţii instituţiei pot trimite dovezile de plată şi prin e-mail.

"Începând cu data de 06 septembrie, a fost creată o adresa de e-mail la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, pentru ca persoanele care au fost sancţionate contravenţional cu amendă,  să aibă posibilitatea de a depune la unitatea de jandarmi dovada plaţii amenzilor încasate. Dovada plăţii amenzilor aplicate de agenţii constatatori din cadrul IJJ Bihor se va putea trimite la adresa de e-mail: contraventii@jandarmeriabihor.ro", se arată într-un comunicat al jandarmeriei.

Săptămâna trecută şi poliţia a anunţat că dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite, scanată, pe o adresă de e-mail special înfiinţată, oug41.2016.sr@bh.politiaromana.ro. Pe aceeaşi adresă se poate transmite şi copia scanată a cărţii de identitate necesară obţinerii de documente eliberate de poliţie.

Citiţi pe această temă şi articolul Război birocraţiei! Ordonanţa prin care Guvernul simplifică birocraţia scuteşte cetăţeanul nu doar de drumuri la ghişee, ci şi de taxe consistente