Noutăţi importante pentru pacienţii cu limfom. Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame a anunţat lansarea unei noi platforme online, asociatialimfom.ro, cu informaţii utile pentru pacienţii bolnavi de această formă de cancer.

Site-ul asociatialimfom.ro şi aplicaţia pentru telefoane mobile INFO Limfom (valabilă atât pe sisteme de operare Android cât şi pe iOS), au fost lansate pe 13 septembrie la Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limfomului.

"Principalele scopuri ale platformei online şi ale aplicaţiei sunt accesul rapid la informaţii structurate şi verificate din punct vedere medical şi crearea celei mai mari comunităţi de pacienţi cu limfom din România. Platforma online a Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame are drept obiectiv accesul pacienţilor la informaţii credibile şi bine structurate, fiind lansată în contextul actual al internetului ce conţine informaţii nestructurate, neverificate medical şi provenite din surse care nu sunt de încredere întotdeauna", arată un comunicat transmis BIHOREANULUI de către membrii Asociaţiei.

Limfomul este un tip de cancer al sistemului limfatic cu o incidenţă în continuă creştere, astfel că informaţiile corecte sunt foarte importante.

Cei care vor intra pe site-ul asociatialimfom.ro vor avea mai multe secţiuni menite să îi ajute să treacă mai uşor peste cancerul limfatic sau leucemie.

Pe site, utilizatorii au la dispoziţie un forum, unde pacienţii îşi pot povesti experienţele, şi inclusiv o secţiune de tip "Întreabă medicul", unde internauţii au acces la informaţii medicale şi sfaturi de la specialişti.

Potrivit comunicatului, site-ul conţine şi o bază de date cu medici şi spitale de hematologie din ţară, pentru ca pacienţii să găsească rapid cel mai apropiat loc în care pot merge la consult. Mai mult, a fost conceput şi un glosar de termeni ca cei diagnosticaţi să poată înţelege orice cuvânt necunoscut lor.  

"Unul dintre cele mai importante avantaje ale aplicaţiei este acela de a primi notificări despre informaţiile noi, despre activitatea din Forum sau despre răspunsurile medicilor în cadrul secţiunii ,,Întreabă medicul". Totul se află acum la un click distanţă!", au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2008 cu sprijinul Societăţii Române de Hematologie şi al unor pacienţi care au suferit de limfom. La lansare au participat atât pacienţi, cât şi medici.