Pentru a veni în ajutorul orădenilor, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a introdus cu un an în urmă un serviciu gratuit prin care îşi anunţă clienţii persoane fizice, prin SMS, când anume trebuie să scoată în stradă sacii galbeni cu fracţia uscată (reciclabile).

Doar jumătate din clienţi beneficiază, însă, de această facilitate, pentru că zeci de mii de orădeni nu şi-au declarat un număr de telefon mobil către operatorul de salubritate. RER le aminteşte, totuşi, cât de uşor pot face acest lucru.

Clienţii persoane fizice îşi pot comunica numărul de telefon mobil prin e-mail, la adresa contracte@reroradea.ro, alături de nume, de codul de client (consemnat pe factură) şi de adresă, sau telefonic la 0259-433.044, interior 244.

O altă variantă este tot electronică: pe site-ul www.reroradea.ro, orice client îşi poate face rapid un cont unde să-şi menţioneze şi numărul de mobil. Înregistrat pe site, orice orădean va putea să îşi vadă facturile, să le plătească online şi să-şi actualizeze oricând informaţiile.