Un bărbat de 58 de ani din Şuncuiuş, care făcea lucrări de construcţii la o casă din cartierul Bălcescu, în apropiere de Calea Sântandreiului, s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei de la Poliţia Locală Oradea.

În urma unei sesizări făcute prin aplicaţia Oradea City Report, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce arunca saci cu moloz şi cu rumeguş pe un teren viran. Maşina (foto) cu care a transportat gunoaiele aparţine unei firme tot din Şuncuiuş, Eusebia Farm, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Oradea.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar a avut şi un argument penibil în apărarea sa: a spus că pe locul cu pricina nu exista niciun indicator care să arate că aruncatul gunoaielor este interzis.

"În consecinţă, poliţiştii locali au sancţionat fapta cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară obligaţia de a elibera domeniul public de depozitările efectuate ilegal şi transportarea lor la Depozitul de deşeuri din cadrul Centrului de Management Integrat al Deşeurilor "Eco Bihor", de pe str. Matei Corvin nr. 327", se arată în comunicatul Poliţiei Locale Oradea.

Poliţiştii mai reamintesc că la depozitul Eco Bihor depozitarea unei tone de moloz rezultată din construcţii sau reamenajări costă 2,5 euro fără TVA (aproximativ 15 lei), mult mai puţin în comparaţie cu amenzile pentru depozitarea pe domeniul public, între 1.000 şi 2.500 lei.

"Poliţia Locală Oradea ţine să mulţumească cetăţenilor ce se implică şi dau dovadă de spirit civic, pentru a ne sprijini în demersul nostru comun, de a face un pas important în lupta împotriva depozitărilor ilegale de pe spaţiul public al municipiului Oradea. De asemenea, reamintim numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat", se mai arată în comunicat.