Agenția de Dezvoltare Locală Oradea este o structură în subordinea Consiliului Local Oradea, care organizează, facilitează și susține infrastructura necesară businessului cu capital local sau străin. Este rezultatul unui proiect demarat în anul 2008, prin care am deschis orașul investițiilor, astfel că acum în cele trei parcuri industriale avem 76 de rezidenți, care au investit 257 milioane euro și au creat peste 6.000 de locuri de muncă.

Datorită faptului că au venit firme noi, iar cele locale s-au dezvoltat, Oradea a devenit unul dintre orașele cele mai atractive pentru investiții, crescând numărul locurilor de muncă și câștigurile orădenilor.

Activitatea noastră este îndreptată permanent către îmbunătăţirea condițiilor de desfășurare a activității companiilor private în Oradea. Obiectivele noastre sunt stimularea investiţiilor directe, autohtone şi străine, în industrie, servicii, cercetare ştiintifică, dezvoltare tehnologică şi inovare,  dezvoltare regională, dezvoltarea întreprinderilor mari, mijlocii şi mici, crearea a noi locuri de muncă, precum şi formarea, educarea, specializarea şi perfecţionarea forţei de muncă.

Agenția rămâne principala interfață cu posibili investitori locali sau străini, are program de întâlniri, negocieri și ofertări din care își dorește să-i aleagă pe cei care pot contribui la dezvoltarea economică a orașului.

Trebuie remarcat însă că Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, în pofida determinării sale și a profesionalismului pe care se străduiește să îl arate, este influențată și de politicile naționale, nu de puține ori ezitante, surprinzătoare şi chiar târziu reactive la contextele socio-economice regionale și internaționale.

În topul revistei Forbes din anul 2016, Oradea s-a clasat pe locul 4 în clasamentul celor mai bune orașe pentru investiții, după Timișoara, Cluj Napoca și București, fapt care ne onorează. În același timp, ne determină să continuăm eforturile susținute pentru a dezvolta orașul nostru.

Alina Silaghi
Director general ADLO