De acum înainte, salubrizarea stradală a Oradiei va fi monitorizată în permanenţă. Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a împărţit oraşul în patru sectoare şi fiecare sfert de urbe este acum în responsabilitatea unor controlori, care au sarcina să se asigure că se face curăţenie. Aceşti controlori vor lucra şi ziua, şi noaptea, primind şi utilaje necesare pentru intervenţia rapidă pe străzile oraşului.

Mai mult şi mai repede

Pentru ca Oradea să fie un oraş cât mai curat, RER Ecologic Service a făcut nişte „ajustări” în modul în care se face salubrizarea stradală şi a spaţiilor verzi. Aşa cum se ştie, societatea este operator licenţiat pentru curăţenia tuturor străzilor aflate în programul Primăriei de salubrizare, respectiv are anumite scuaruri şi parcuri în întreţinere, ca urmare a licitaţiilor pentru spaţii verzi organizate de municipalitate.

Până acum, curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi era verificată „pietonal” de controlorii din cadrul RER Ecologic Service. Mai precis, aceştia luau la pas zonele oraşului, pentru a se vedea dacă măturătorii îşi fac treaba. De acum înainte, controlorii vor fi „motorizaţi”, ceea ce va creşte nu doar viteza lor de deplasare, ci şi suprafaţa controlată.

Zi şi noapte

Cu o investiţie de 50.000 de euro, RER Ecologic Service a cumpărat cinci autovehicule marca Dacia Dokker, care acum vor fi folosite de inspectorii societăţii. Practic, împărţiţi în cinci echipe, aceştia vor verifica zi şi noapte dacă străzile şi parcurile sunt suficient de curate.

În plus, cu noile maşini, vor putea căra, când este nevoie, saci cu gunoaie ori ustensilele necesare pentru curăţenie. Aşadar, nu doar că monitorizarea salubrizării se va face mai eficient, ci va fi şi operaţiune mai rapidă. De asemenea, controlorii vor interveni mai prompt la orice sesizare transmisă de cetăţeni. Iar Oradea va deveni un oraş şi mai curat...