Declaraţii şocante ale unui martor în cazul şoferului prins, în noaptea de duminică spre luni, că trăgea după maşina pe care o conducea un câine, după toate aparenţele mort. Şoferul făcea ture pe strada Ogorului din Oradea.

"Este inacceptabil aşa ceva, pur şi simplu făcea ture pe centură!", a declarat sursa citată, luni, pentru BIHOREANUL. "L-am depistat pe centură în timp ce se îndrepta spre pe podul înspre Cihei. A oprit înainte să urce pe pod, câinele era deja legat, după care s-a îndreptat înspre Auchan. Numărul de pe faţă era dat jos, maşina nu avea urme de lovire, cum a declarat "omul". La un moment dat, a pornit avariile şi circula cu 70-80 km/oră înspre Auchan", a descris martorul, care a şi sunat la 112 pentru a sesiza întâmplarea.

"L-am urmărit cu maşina până a ajuns Poliţia. Trei maşini l-am blocat, dar lui nu i se părea că a făcut ceva greşit", a mai arătat sursa citată.

Şoferul, Gabriel Onaca pe numele lui, a fost audiat de poliţişti în cursul nopţii de duminică spre luni de poliţişti şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, în faţa anchetatorilior a susţinut că a lovit animalul pe şoseaua de centură, a tras pe dreapta, însă, între timp, câinele a mai fost izbit şi de un TIR.

"A spus că ar fi vrut să ducă animalul, să fie identificat şi să-i găsească stăpânul, dar n-a vrut să-şi murdărească maşina. Aşa că l-a legat după maşină", a explicat sursa citată.

Omul s-a ales cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor.