Primăria Oradea organizează o dezbatere publică pentru revizuirea Regulamentului Local de Urbanism.

"Având în vedere faptul că revizuirea Planului Urbanistic General (PUG) aprobat prin HCL nr. 501/2016, respectiv revizuirea Regulamentului Local de Urbanism sunt subiecte foarte importante pentru comunitatea orădeană prin faptul că foarte mulţi dintre cetăţeni se lovesc de reglementări ale PUG-ului atunci când doresc să construiască, Primăria Oradea îi invită pe cetăţeni să participe într-un număr cât mai mare la dezbaterea publică care va fi organizată la data de 21.08.2017, între orele 15.00 – 18.00, în sala mare a Primăriei Oradea", se arată într-un comunicat transmis de municipalitate.

Dezbaterea privind Regulamentul Local de Urbanism exclude, deocamdată, reglementările pentru zonele construite protejate, zonarea funcţională, limitele UTR-urilor, limita zonei de intravilan a municipiului şi planşele aferente PUG.

Noua variantă propusă de municipalitate poate fi consultată pe site-ul Primăriei sau la sediul Instituţiei Arhitectului Şef, în zilele de marţi şi vineri, în intervalul orar 13.00 – 15.00.

"Materialul supus consultării publicului conţine modificările propuse de Instituţia Arhitectului Şef, prezentate pe suportul regulamentului aprobat prin HCL nr. 501/28.07.2017, având înscrise: cu galben  - reglementările care se propun a fi scoase, cu roşu - reglementările care se propun a fi adăugate, iar cu albastru şi bold - reglementările definitive care se păstrează", se mai arată în comunicat.

Orădenii pot să-şi transmită propunerile, împreună cu toate datele de contact (nume, prenume, adresă / emai l/ telefon), fie personal la Centrul pentru relaţii cu publicul (parter Primăria Oradea), fie pe adresa de email arhitectsef@oradea.ro, până cel târziu pe 18 august 2017.