Orădenii sunt chemaţi la o acţiune de muncă voluntară pentru înfrumuseţarea oraşului. În grupul de Facebook "Oradea suntem noi", un orădean a lansat o provocare: cetăţenii oraşului să "adopte" câte un ghiveci de pe malul drept al Crişului Repede, între podurile Sf. Ladislau şi Decebal.

Fiecare "părinte" va avea, evident, o obligaţie: să planteze flori în ghiveciul adoptat, astfel încât întreaga zonă să-şi schimbe aspectul deplorabil pe care îl are acum, cu acele cuburi din beton fără nicio pată de culoare, cât de mică.

Iniţial, ghivecele au avut flori în ele, dar toate au fost furate, iar municipalitatea nu a mai comandat plantarea altora, considerând că este o investiţie inutilă.

Acţiunea de voluntariat, promovată pe Facebook cu numele "Faleza florilor", a fost lăudată de mulţi orădeni. Totuşi, doar aproximativ 50 s-au declarat dornici, până acum, să cumpere florile necesare şi să le planteze într-unul sau mai multe ghivece.

Iniţiatorii acţiunii au decis că, atunci când numărul celor dispuşi să se implice va fi suficient de mare pentru a umple toate ghivecile, vor solicita Primăriei permisiunea pentru a decora zona.