Deşi nimeni nu ştie exact când a apărut ideea de voluntariat în lume sau în România, un lucru e cert: voluntariatul este un stil de viaţă, o alegere pe care unii dintre noi o facem pentru că ne dorim să vedem o schimbare, ne dorim să îmbunătăţim viaţa celor din jurul nostru, a comunităţii şi a celor care au mai multă nevoie de noi.

Primul club Rotaract din România a fost înfiinţat în Bucureşti, iar în Oradea mişcarea a început în 2004, când un grup de tineri entuziaşti s-au hotărât că e timpul să facă o schimbare şi să ajute, cu forţele proprii, comunitatea bihoreană. Patru ani mai târziu, lua naştere proiectul O Cană de Fericire - unul din cele mai reuşite şi îndrăgite proiecte ale noastre.

Scopul primei ediţii a fost să cumpărăm o maşină de spălat pentru o familie nevoiaşă, din banii strânşi din vânzarea de vin fiert, ceai şi ciocolată caldă. Încet-încet, proiectul a crescut, datorită sponsorilor care ne-au ajutat să îmbunătăţim calitatea produselor pe care le avem la vânzare, datorită Primăriei Oradea, care susţine acest proiect, dar mai ales datorită orădenilor care trec pe la Căsuţa Fericirii şi fac donaţii.

Proiectul a crescut atât de mult încât acum avem ţeluri măreţe - am dotat camere senzoriale, laboratoare ale facultăţilor şi liceelor din Oradea, am procurat aparate pentru decontaminarea aerului pentru secţia de oncologie copii şi am reabilitat un centru de zi pentru copii.

Anul acesta ne dorim să le oferim copiilor aflaţi la Spitalul de Recuperare Medicală pentru copii din Băile 1 Mai posibilitatea de a-şi accelera vindecarea, achiziţionând pentru ei un echipament de realitate virtuală. Destinat recuperării medicale prin intermediul unor jocuri interactive care contribuie la coordonarea mişcărilor, păstrarea echilibrului, stimularea atenţiei şi a memoriei, echipamentul facilitează adaptarea la viaţa cotidiană.

Aşadar, vă aşteptăm la Căsuţa Fericirii din Târgul de Crăciun, să aflaţi de ce facem voluntariat şi să faceţi o faptă bună alături de noi!

Laura Bica
Coordonator
O cană de fericire