Pe 14 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Râurilor, ocazie cu care orădenii sunt chemaţi să cureţe gunoaiele din Crişul Repede.

Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a anunţat, pe Facebook, că vrea să-i mobilizeze pe orădeni să redea frumuseţea râului, astfel încât malurile lui să redevină o zonă de relaxare.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi firma Master Adventures vor pune la dispoziţia voluntarilor mai multe ambarcaţiuni, astfel încât aceştia să poată aduna gunoaie nu doar de pe maluri, ci şi de pe cursul apei. Alături de Aqua Crisius, în organizarea acţiunii se mai implică ONG-urile Life pentru Tineret şi Learning Communities. "Orice ajutor e binevenit! Implicarea voastră poate conduce la un râu curat!", se arată în anunţul acţiunii.

Orădenii dornici să se implice sunt aşteptaţi pe 14 martie, la ora 12, pe malul drept al Crişului Repede, în parcarea de lângă Podul Decebal (în faţa magazinului de articole de pescuit Pescuit Total). Informaţii suplimentare pot fi obţinute apelând 0359-416.011 sau prin mail la adresa contact@aquacrisius.ro.