Clădirile de pe strada Iosif Vulcan 4-6, strada Republicii 31 şi Piaţa Ferdinand 3 se vor îmbrăca în schele. Primăria Oradea a semnat contractele pentru reabilitarea faţadelor celor trei clădiri, toate câştigate la licitaţie de asocierea unei firme ungureşti, S.C. Lodzsa Epitoipari Es Szolgaltato Kft S.R.L., cu una din Aleşd, S.C. Lodzsa S.R.L, ce îl are ca asociat şi administrator pe maghiarul Olle Ferenc.

Termenul de execuţie pentru fiecare obiectiv în parte este de 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar acestea presupun reabilitarea faţadelor, reparaţii la acoperiş şi înlocuirea tâmplăriei.

Pentru imobilul de pe Iosif Vulcan, valoarea lucrărilor este de 261.872,35 lei (fără TVA), pentru casa de pe str. Republicii, cunoscută şi ca Palatul Klobusitzky - 431.662,03 lei (fără TVA), respectiv 252.409,33 lei (fără TVA) pentru imobilul de pe str. Ferdinand 3.

În schimb, Primăria nu a reuşit să adjudece licitaţiile pentru reabilitarea faţadelor clădirilor de pe str. Iosif Vulcan 2, Vasile Alecsandri 3 şi Vasile Alecsandri 7, proceduri care vor fi reluate.

De asemenea, municipalitatea va mai licita şi lucrările de reabilitare a faţadelor la imobilele situate pe str. Vasile Alecsandri 11 şi Vasile Alecsandri 17.

"Reabilitarea clădirilor de patrimoniu din zona centrală rămâne în continuare un obiectiv important pentru Primăria Oradea, deoarece ne dorim un centru istoric distinctiv european, cu clădiri frumos reabilitate, spaţii pietonale generoase, piste de biciclete, evenimente de calitate şi acţiuni de divertisment", a spus primarul Ilie Bolojan.