Primăria Oradea a lansat un concurs pentru toţi locuitorii oraşului care stau la blocuri. Gândită ca o formă de recompensă pentru cei mai gospodari cetăţeni, competiţia este menită să identifice cele mai frumoase şi curate grădini ale asociaţiilor de proprietari.

Înscrierile la concurs se fac până pe 1 octombrie, aşa că orădenii mai au timp să se pună pe muncă!

Liber la înscrieri

Întrecerea a fost anunţată de municipalitate săptămâna trecută. „Având în vedere faptul că în municipiul Oradea o mare parte a asociaţiilor de proprietari întreţin şi amenajează spaţiile verzi aferente blocurilor din cvartalele de locuit, contribuind prin aceste acţiuni la înfrumuseţarea municipiului, Primăria Oradea lansează concursul «Cea mai frumoasă şi curată asociaţie de proprietari din municipiul Oradea»”, a transmis instituţia, printr-un comunicat de presă.

Orădenii pot face propuneri până pe 1 octombrie, trimiţând la adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro cel mult zece fotografii cu spaţiile verzi pe care le întreţin. În mesaj trebuie să fie precizate şi următoarele informaţii: numele asociaţiei de proprietari, adresa spaţiului întreţinut, precum şi numele şi numărul de telefon al preşedintelui asociaţiei sau al administratorului.

Pe verificate

Criteriile de departajare vor fi exclusiv estetice. Mai precis, va conta felul în care arată spaţiile verzi, dacă sunt curate şi amenajate cu gust, dar şi cum arată trotuarele şi parcările interioare ale blocurilor din respectiva asociaţie şi din punctele de colectare a deşeurilor. Aşadar, vor primi puncte doar cei care, pe lângă spaţiile verzi cochete, au ţarcurile cu containerele de deşeuri închise şi, fireşte, în jurul acestora nu sunt gunoaie.

Între 1 şi 5 octombrie, membrii juriului se vor plimba prin oraş, verificând toate asociaţiile înscrise în competiţie. Din această comisie vor face parte viceprimarul Florin Birta, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şeful Serviciului Tehnic, Mircea Stejeran, consilierii Direcţiei Tehnice Loreta Mălăin, Ramona Bakk şi Lucian Fărăgău, respectiv purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

În final, vor fi desemnate 10 asociaţii câştigătoare, care vor fi premiate cu unelte gospodăreşti. Premiul potrivit pentru oameni gospodari...