Timp de două zile, decembrie a semănat cu o lună de iarnă! În zilele de 15 şi 16 decembrie a nins peste Oradea, iar utilajele RER Vest au ieşit pe străzi, pentru a face ca traficul rutier să se desfăşoare fără probleme.

În total, în intervenţiile desfăşurate, RER Vest a folosit 850 tone de antiderapant solid (sare şi nisip), 19.000 litri de antiderapant lichid (clorură de calciu) şi circa 3.000 litri de clorură de magneziu, aceasta din urmă folosită pentru curăţarea Pieţei Unirii.

În plus, săptămâna trecută, în curtea societăţii au mai ajuns 2.000 tone de sare, cantitate care dublează stocul existent, conducerea RER Vest dorind să se asigure că, dacă salinele din ţară îşi vor sista activitatea în timpul sărbătorilor de iarnă, Oradea este totuşi asigurată.

În curtea operatorului de salubritate sunt pregătite 40 de utilaje care pot interveni pentru neutralizarea poleiului şi pentru deszăpezire. Numărul total de autospeciale depăşeşte cererea Primăriei Oradea, care a pretins RER Vest să aibă 27 de maşinării.

În plus, societatea are amenajate în oraş 4 puncte de intervenţie: unul este la sediul RER Vest, pe strada Tudor Vladimirescu, unul pe strada Moreni, altul pe Gheorghe Doja şi al patrulea pe strada Uzinelor, vizavi de fabrica Adeplast.