Între malul Peţei şi centrul comercial Lotus, zona Salca este un continuu şantier. După ce a amenajat parcurile Salca I şi II, Primăria pregăteşte acum şantierul pentru cel de-al treilea parc, care va cuprinde mai multe terenuri de sport.

În acelaşi timp, însă, municipalitatea trebuie să facă reparaţii în Salca I, unde trecătorii au avut parte, săptămâna trecută, de scene neplăcute. Pe suprafaţa lacului de aici pluteau zeci de peşti morţi, pe care îngrijitorii parcului nu i-au văzut...

Poftiţi la sport!

În această săptămână, asocierea firmelor Abed Nego şi Sport Arena va începe lucrările la amenajarea Parcului Sportiv Salca III, mărginit de strada Meiului şi Centrul de Afaceri Trade Center. Muncitorii au la dispoziţie 6 luni şi un buget de 3,6 milioane lei, fără TVA, pentru a amenaja pe suprafaţa de circa 13.000 metri pătraţi trei terenuri de tenis, două de baschet, unul de minifotbal şi alte trei de tenis de masă.

Proiectul prevede şi construcţia unei tribune cu gradene cu 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. Totodată, parcul sportiv va fi înconjurat de arbori, după cum promit edilii: vor fi plantaţi 65 de copaci (şapte conifere şi 58 de foioase) şi peste 500 de arbuşti. Toate terenurile de sport vor fi iluminate adecvat, astfel încât să poată fi folosite şi pe timp de noapte.

Peisaj macabru

În acelaşi timp, însă, Primăria trebuie să-şi îndrepte atenţia spre Parcul Salca I, care săptămâna trecută arăta ca după un dezastru ecologic. Zeci de peşti morţi au fost adunaţi de angajaţii firmei Adenandra, care are parcul în grijă, din lacul amenajat în mijlocul acestui spaţiu verde. Trecătorii au reclamat Primăriei că pe apă plutesc hoituri de peşti, mulţi sfârtecaţi, iar canicula accelerează procesul de putrefacţie a acestora.

"Primăria a sesizat Companiei de Apă Oradea să repare pompa de recirculare a apei din lac, pentru că era defectă", a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de comunicare al Primăriei. Deşi, în condiţiile caniculei din ultimele zile, este foarte probabil ca peştii să fi murit sufocaţi din cauza lipsei de aeraj a apei, reprezentanţii municipalităţii nu exclud nici varianta ca aceştia să fi fost ucişi de o vidră.

Cert este că parcul mai are şi multe alte hibe, precum gunoaiele care zac în apă, trandafirii complet uscaţi şi cişmelele defecte. Aşadar, are nevoie de o intervenţie serioasă...


VOCEA STRĂZII:

Ce părere aveţi despre investiţia de 3,6 milioane de lei a Primăriei, pentru a amenaja un parc sportiv lângă strada Meiului?

Super, mi se pare o idee foarte bună, mai ales că s-au gândit şi la terenuri de tenis de câmp. Aştept cu nerăbdare să fie gata lucrările.

Alina Zemko

De doi ani aştept parcul ăsta, de care s-a vorbit mult şi în ultima campanie electorală pentru alegerile locale. Bine că se face măcar acum.

Vlad Chelaru

Mi se pare o idee foarte bună, nu s-a investit destul în spaţii în care orădenii să facă sport. Sper doar că întreg proiectul a fost bine gândit.

Alina Rusu

Mă bucur să aflu asta, dar sper că vor şi întreţine cum trebuie acest parc. Vizavi, în parcul Salca, ne este frică să mergem din cauza şerpilor.

Marius

Apreciez investiţia, dar cred că terenurile sunt cam puţine pentru o suprafaţă aşa mare. Cartierul Nufărul e mare, vor mai veni şi din alte zone.

Tudor Gavriluţ

Să termine lucrările cât mai repede, să putem să le folosim. Şi apoi să se gândească să ne facă şi un skate-park în oraş, mulţi copii s-ar bucura.

Laura Cuc