Orădenii obişnuiţi să cerceteze ora exactă sau cât de cald sau de frig e în oraş uitându-se la ceasurile electronice din intersecţia bulevardelor Dacia - Decebal trebuie să se dezveţe de acest obicei. De câteva luni bune, cele două dispozitive amplasate în mijocul scuarurilor verzi sunt mai mult oprite.

Într-o stare similară e şi ceasul amplasat în spaţiul verde din turbogiraţie, care dă impresia că timpul s-a oprit în loc. Situaţia a fost reclamată în mai multe rânduri de diverşi orădeni, atât pe reţelele de socializare, cât şi prin aplicaţia Oradea City Report, anume creată pentru ca cetăţenii să semnaleze disfuncţionalităţile.

Primăria nu reuşeşte, însă, să le menţină permanent în funcţiune "Sunt dispozitive vechi, donate oraşului în urmă cu mulţi ani de diferite organizaţii sau societăţi, şi se defectează tot mai des", spune purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Anca Grama.

Tocmai pentru că sunt uzate, Primăria ia în calcul să le demonteze de-a binelea. "Colegii mei analizează ce este de făcut, dar foarte probabil vor fi luate de pe domeniul public, pentru că produc nemulţumiri când nu funcţionează", a mai spus Grama. Până la urmă, în era tehnologiei, când telefonul mobil din buzunar furnizează orice informaţie, din orice colţ al lumii, nu doar banala oră, ceasurile pe stâlpi nu-şi mai prea găsesc rostul...