Orădenii mai au la dispoziţie o săptămână să voteze online proiectele preferate în cadrul programului de bugetare participativă. Din 21 ianuarie, proiectele vor fi prezentate şi votate la întâlniri în cartiere.

Din cele 52 de proiecte înscrise în program, doar 10 vor primi finanţare, fiecare de maximum 200.000 de euro. Cele câştigătoare vor fi decise prin media voturilor online şi din urne. Calendarul şi locul întâlnirilor pentru votarea pe cartiere urmează să fie anunţate de Primărie.

Până la finalul săptămânii trecute, cele mai multe voturi online, 1.508 la număr, le-a adunat un proiect pentru iluminarea cu instalaţii LED a circa 100-120 de treceri pentru pietoni nesemaforizate din Oradea, pe locul secund fiind un altul, care vizează amenajarea unei parcări la Spitalul Judeţean.

Pe lista proiectelor care pot fi votate se regăseşte şi un proiect inedit de interes deopotrivă pentru localnici şi pentru turişti: achiziţionarea dispozitivelor necesare pentru realizarea de proiecţii video-mapping pe faţada Palatului Vulturul Negru. Astfel de proiecţii s-au făcut anul trecut cu ocazia Zilelor Art Nouveau, având mare succes la public, astfel că iniţiatorul proiectului propune reluarea lor.