- Cancerul de sân e prima cauză de mortalitate prin cancer la femei, în România.

- Peste 80% dintre pacientele cu cancer mamar sunt depistate târziu şi sunt în stadii avansate sau metastatice

- Ȋn lume, la fiecare 3 minute, o femeie află că are cancer la sȃn.

- 500.000 de femei mor anual ȋn lume din cauza cancerului mamar.

Aceste statistici sunt în egală măsură triste şi îngrijorătoare. Tu ai fost vreodată la o ecografie mamară sau o mamografie? Să ştii că a te preocupa de sănătatea ta nu e doar pentru tine, ci şi pentru cei dragi din jurul tău. În luna martie, luna dedicată femeii, ne-am gândit la ce e mai important, adică sănătatea ta. Pentru aceasta, am iniţiat o campanie de conştientizare şi prevenţie a cancerului de sân şi osteoporozei la femei. Investigaţiile necesare pentru a evita aceste probleme de sănătate sunt:

- Ecografia mamară, care reprezintă o examinare a sânilor cu ajutorul ultrasunetelor, folosită pentru detectarea şi diagnosticul afecţiunilor sânului. Ecografia mamară este cea mai importantă metodă imagistică complementară de investigare a patologiei mamare (mamografia fiind considerată principala metodă de investigare a sânilor la femeile peste 40 de ani).

- Mamografia constă într-o serie de radiografii care prezintă imagini ale ţesuturilor moi ale sânului. Este o procedură de screening valoroasă, care poate detecta cancerul de sân într-un stadiu incipient, chiar cu doi ani înainte ca un nodul să poată fi palpat. Citeşte mai multe aici!

- Examinarea DEXA este o metodă prin care se măsoară cu ajutorul razelor X conţinutul în calciu al oaselor. Osteoporoza fiind caracterizată prin reducerea conţinutului de calciu al scheletului, examinarea DEXA va evidenţia această modificare. Rarefierea densităţii osoase se produce în special după 40 de ani şi se intensifică în perioada menopauzei, din cauze hormonale. Află mai multe aici!

dr. Ioana Mihăilă, clinica MedenaVom discuta mai multe despre acest subiect la întâlnirea noastră lunară cu publicul, în data de 19 martie 2019, ora 15.00, la sediul Clinicii Medena. Doamna doctor Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog, te aşteaptă cu drag la discuţia pe tema " Sănătatea femeii", menită să te ajute să trăieşti sănătoasă. Intrarea e liberă, dar locurile limitate.

Rezervă-ţi locul la tel. 0259.22.11.22!

Pe tot parcursul lunii martie, la Clinica Medena, doamnele de peste 40 de ani pot beneficia de promoţia lunii: ecografie mamară + mamografie + o examinare DEXA cu doar 150 de lei. 

Programări de luni – vineri, între orele 09 – 17.00, la tel. 0748.573.371.

Despre Clinica Medena

Clinica Medena a fost înfinţată în 2011, de o echipă de tineri medici specialişti hotărăţi să practice medicina într-un mod profesionist, eficient, cu grijă şi atenţie la la toate detaliile legate de problemele de sănătate ale pacienţilor. La bunele rezultate, am fost mereu ajutaţi de aparatura medicală performantă, de profesionalismul şi dedicarea întregii echipe medicale, de colaborarea interdisciplinară şi a unei bune colaborări medic-pacient.

Clinica Medena îţi oferă următoarele servicii medicale:

- cardiologie

- imagistică medicală

- endocrinologie

- diabetologie

- reumatologie

- dermatologie

- senologie/mamografie

- centru de osteoporoză

- laborator de analize.

Adresa: Str. Anton Bacalbaşa, nr. 2, Oradea (a patra stradă la dreapta după Maternitate). Tel. 0259.22.11.22. www.clinicamedena.ro

(Advertorial)