- Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer de piele.

- Reprezintă 90% din mortalitatea din cauza cancerului de piele.

- Incidența melanomului este într-o creștere alarmantă, în special în rândul tinerilor sub 40 de ani.

Dacă aceste informații te-au pus deja pe gânduri, este momentul să afli ce trebuie să faci pentru a preveni astfel de situații. În primul rând trebuie să știi că melanomul poate apărea din cauza expunerii neprotejate repetate la soare, a schimbărilor climatice și a obiceiurilor de bronzare artificială.

Primele semne care ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită imediat la medic sunt: modificarea unei alunițe deja existente pe piele sau apariția unei noi leziuni pigmentare cu aspect neobișnuit. Deși marea majoritate a melanoamelor se dezvoltă pe aceste alunițe modificate, ele pot să se dezvolte și pe piele "normală".

Vestea bună este că depistat la timp, acest tip de cancer este vindecabil în proporție de 98%. Problema este că în România, mai mult de un sfert dintre pacienți sunt diagnosticați în stadii avansate.

În cadrul examinării medicale de specialitate, un rol important îl are dermatoscopia, o investigație nedureroasă, care durează câteva secunde pentru fiecare aluniță în parte. Dermatoscopul permite mărirea de 20 până la 100 de ori a semnelor examinate, astfel încât, medicul dermatolog observă dacă există modificări îngrijorătoare. Această investigație este un instrument folositor în depistarea precoce a cancerelor de piele, crescând șansa vindecării.

În luna aprilie la Clinica Medena, dermatoscopia este oferită gratuit la fiecare consultație dermatologică de specialitate. Programări la tel. 0259.22.11.22 (de luni până joi între 08.00 – 16.00, vineri între 08 – 14.00). http://clinicamedena.ro/category/noutati/

Vino să afli mai multe despre acest subiect la Conferința ”De la alunițe la tumori”, susținută în data de 18.04.2019, ora 16.00, de dr. dermatolog Anita Cozman. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Rezervă-ți un loc la tel. 0259.22.11.22.

Despre Clinica Medena

Clinica Medena a fost înfințată în 2011 de o echipă de tineri medici specialiști hotărăți să practice medicina într-un mod profesionist, eficient, cu grijă și atenție la la toate detaliile legate de problemele de sănătate ale pacienților. La bunele rezultate, am fost mereu ajutați de aparatura medicală performantă, de profesionalismul și dedicarea întregii echipe medicale, de colaborarea interdisciplinară și a unei bune colaborări medic-pacient.

Clinica Medena îți oferă următoarele servicii medicale:

- cardiologie

- radiologie

- endocrinologie

- dermatologie

- diabetologie

- reumatologie

- senologie/mamografie

- centru de osteoporoză

- laborator de analize.

Adresa: Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea (a patra stradă la dreapta, după Maternitate). Tel. 0259.22.11.22.

www.clinicamedena.ro

(Advertorial)