Comunicat de presă

Data: 26.04.2019

Lansare proiect: „ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, cod SMIS 116425.

FERCONST PLUS S.R.L. în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 3737/06.02.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organismul Intermediar implementează proiectul ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea turismului de recreere și divertisment din Regiunea de Nord-Vest, în special din microregiunile Valea Ierului și Valea Barcăului, respectiv zona Săcueni prin atragerea unui număr cât mai mare de turiști autohtoni și străini care să beneficieze de o destinație turistică atractivă, recunoscută pentru ospitalitate, ambientul familial, calitatea și diversitatea serviciilor.

Obiective: Dezvoltarea ofertei turistice din Săcueni prin dezvoltarea »Parcului Recreativ din Săcueni, sat Sânnicolau de Munte«, în vederea creşterii numărului de turişti şi extinderii duratei sejurului prin valorificarea judicioasă a resurselor naturale din zonă, diversificarea serviciilor turistice de recreere și agrement, oferirea de noi servicii de divertisment, recreere, wellness și SPA, concomitent cu asigurarea eficienței economico-financiare a societății, asigurarea egalității de șanse și accesibilității serviciilor oferite.

În urma proiectului va rezulta un parc de recreere care asigură dezvoltarea durabilă a societății, care utilizează energie regenerabilă și este accesibilizată pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul va avea un impact direct la nivel local și regional prin crearea a 11 locuri noi de muncă cu caracter permanent și 1 loc de mună cu caracter sezonal, angajarea a cel puțin unei persoane din categorii defavorizate, respectiv diversificarea și creșterea calității serviciilor de recreere și agrement. Proiectul va contribui la creșterea atractivității ținutului Valea Ierului și Valea Barcăului, la creșterea numărului de turişti şi la extinderea duratei sejurului.

Valoarea totală a proiectului este de 4.732.645,35 lei din care finanțarea nerambursabilă este 3.346.463,64  lei, iar contribuția Uniunii Europene (contribuție din FEDR- Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 2.844.494,10 lei.

- data începerii proiectului:                            06.02.2019
- data finalizării proiectului:             30.11.2020

Locaţia implementării: Orașul Săcueni, sat. Sânnicolau de Munte , jud. Bihor, nr. cadastral 51.580.

 

 

(Advertorial)