Fotbalul este sportul pe care se pariaza cel mai mult in zilele noastre. Aproape fără excepție, în fiecare zi se joacă fotbal în toate colțurile lumii, iar cele mai importante evenimente sunt listate și la agențiile de pariuri. Indiferent că vorbim despre pariurile live sau pre-meci, există zeci de piețe de pariere. Dacă cele mai uzuale sunt cele clasice, cum ar fi Rezultat Final 1X2 sau Peste/Sub 2.5 goluri, în ultimii ani inventivitatea bookmakerilor pare că nu mai are limite, astfel că au crescut foarte mult în popularitate și pariuri mai noi, precum Câștigă oricare dintre reprize, PsF pariuri, Metoda marcării primului gol sau Total Minute Goluri.

Câștigă oricare dintre reprize este un tip de pariu relativ nou în oferta caselor de pariuri. Inițial a apărut la agențiile de pariuri online, dar a fost repede adoptat și de către cele offline. Presupune ca echipa aleasă să fie cea care domină și se impune. Așa cum spune și numele, echipa pe care pariezi trebuie să câștige una dintre cele două reprize.

Exemplu: dacă Islanda întâlnește România, iar pariul este ca România să câștige una dintre reprize, atunci 1-0 la pauza și 1-1 la final este un pariu câștigător. Se poate foarte ușor confunda cu un alt pariu, Pauză sau Final, dar în realitate există o diferență între ele.

Pauză sau Final (PsF) a intrat de ceva mai mult timp în oferta agențiilor de pariuri. Deja a fost adoptat de aproape fiecare operator de pariuri din țară, fie el offline sau online. Are ca scop simplificarea parierii pe 1, X sau 2. Astfel, se poate paria pe echipa preferată să conducă la pauză sau la final.

Exemplu: pentru pariul Pauză sau Final 1, 1-0 la pauză pentru echipa gazdă este deja un pariu câștigător, fără să mai conteze cum se termină meciul.

Metoda marcării primului gol se întâlnește exclusiv la pariurile pe fotbal. Dacă celelalte tipuri de pariuri mai au opțiuni relativ asemănătoare și pentru alte sporturi, acesta este unul 100% exclusiv. Agenția online Betano este una dintre cele care oferă acest tip de pariu și care propune șase opțiuni diferite. Șut, lovitură cu capul, lovitură liberă, penalty, autogol sau fără gol. Acestea sunt singurele opțiuni valabile pentru metoda marcării primului gol.

Total minute goluri este și ea o variantă de pariuri care nu a apărut de foarte mult timp. Acest tip de pariu constă în cumularea numărului de minute în care sunt golurilor înscrise. Există două tipuri de opțiuni pentru acest pariu, respectiv peste și sub. Nu este un pariu standard, în sensul că, în funcție de meci și de numele echipelor implicate, se acordă un prag de pariere.

Exemplu: pentru Islanda - România se acordă o medie de 150,5 minute. Pentru ca un pariu ales peste limita de minute stabilită (150.5) să fie câștigător, vei avea nevoie ca suma tuturor minutelor în care s-au înscris golurile să fie de cel puțin 151 de minute (de exemplu, două goluri în primele 90 de minute ale meciului, unul în minutul 70 și unul în minutul 81).

(Advertorial)