Săptămâna trecută, la Suceava, în comuna Dumbrăveni, Liviu Dragnea a fost confruntat de un cetăţean la o întâlnire electorală a PSD. La întrebarea "Ce am făcut pentru voi?", omul, curajos, a răspuns: "Nimic". Îndrăzneala spectatorului l-a înfuriat pe Liviu Dragnea, care i-a răspuns fără reţineri: "Nimic eşti TU, mincinosule!"

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca trufia sinceră a unui politician să calce în aşa prim-plan. Putem să găsim multe explicaţii pentru justificarea reacţiei liderului PSD, presiunea dosarelor penale, frustrarea generată de huiduielile care i se servesc oriunde merge prin ţară. La Iaşi, o altă întâlnire electorală a PSD primită cu huiduieli s-a transformat în evacuare cu fanfară, pentru a acoperi strigătele nemulţumiţilor.

Niciodată PSD şi liderii săi nu au mai privit în ochi o realitate atât de ostilă. La fiecare pas, aproape în fiecare localitate, oamenii aruncă spre ei adevărul, frustrarea, uneori ura.

Deconspirarea nimicului din faţa scenei publice ne spune o poveste crudă, cinică. Problema nu este doar că Dragnea şi-a arătat colţii unui cetăţean simplu, în faţa camerelor de luat vederi. Adevărata tragedie a României este că poporul este tratat ca un NIMIC de guvernările Dragnea de aproape doi ani şi jumătate.

Nu poţi fi decât un NIMIC pentru PSD dacă protestezi în faţa unor partide care dau legi cu dedicaţie, pentru liderii lor, doar pentru că au câştigat nişte alegeri prin minciună.

Nu poţi fi decât un NIMIC pentru PSD dacă refuzi să crezi că o duci mai bine, cum zice Dragnea la televizor citind cifre de pe foi, dacă la tine în buzunar, la tine acasă, nu simţi că e mai bine. Degeaba ai primit o mărire de venituri dacă nu mai faci faţă scumpirilor şi inflaţiei record.

Nu poţi fi decât un NIMIC pentru PSD dacă eşti privit cu scepticism în Europa pentru că guvernarea de la Bucureşti ne-a făcut de râsul lumii, transformând agenda internă într-un compendiu de drept penal.

Nu eşti decât un NIMIC dacă nu crezi în mascarada Ministerului Sănătăţii care face figuraţie într-o campanie neruşinată de inspecţii în spitalele ţării, pretinzând că îşi doreşte binele pacienţilor. Acum un an nu ştia ministrul Sorina Pintea că multe din spitalele ţării se zbat în mizerie? A aflat abia acum ceea ce românii ştiu de ani de zile? Campania electorală i-a împrospătat memoria. Şi ordinul şefului de partid, "grijuliul" şi "empaticul" Liviu Dragnea.  

Nu poţi fi decât un NIMIC ca întreprinzător privat în regimul PSD care te jupoaie de trei piei.

Nu poţi fi decât un NIMIC dacă nu crezi binefacerile pesediştilor, autostrăzile nou construite, proiectele grandioase ale celor opt spitale regionale demarate, modernizarea a sute de şcoli şi spitale sau miliardele de euro aduse de Rovana Plumb în România. Eşti un "NIMIC MINCINOS" dacă negi lucrurile "minunate" făcute de PSD şi Dragnea.

Ştefan Petrencic, tânărul de 28 de ani care l-a sfidat pe Liviu Dragnea, a fost agresat de pesediştii de vază aflaţi la reuniunea PSD din judeţul Suceava. El a declarat ulterior că a fost agresat şi în afara locaţiei, a fost alergat de susţinătorii PSD până la ieşirea din comuna Dumbrăveni. Mai mulţi politicieni liberali au făcut un apel către ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a-i cere explicaţii în legătură cu acest incident.

Îndrăzneala de a-l contrazice pe Liviu Dragnea are consecinţe serioase – agresiunea fizică. Am mai văzut asta la o scară mult mai mare – mitingul din 10 august 2018 – unde "îndrăzneala" de a protesta a fost "tratată" cu gaze lacrimogene şi violenţă brută. La comandă politică, bineînţeles. După ce i se serveşte NIMIC, poporul român primeşte şi corecţia fizică corespunzătoare.

Cercul dispreţului faţă de propriul popor s-a închis când Dragnea l-a catalogat drept un NIMIC exact pe un om simplu care a spus că a votat PSD, dar şi-a dat seama că n-o să facă niciodată ce au promis.

Toate aceste lucruri trebuie să constituie, din nou şi din păcate, o lecţie. A suta sau a mia oară. Poporul are voce şi trebuie să se exprime clar şi răspicat. La urne. Poporul trebuie să le arate pesediştilor şi lui Liviu Dragnea cine este adevăratul NIMIC al acestei ţări. Trebuie s-o facă acum, pe 26 mai, şi trebuie s-o facă de fiecare dată când sunt alegeri. Este singurul mod prin care răul reprezentat de Dragnea şi PSD poate fi oprit. România poate fi readusă pe calea firească, poate fi însănătoşită, doar prin votul românilor.

Se spune că uitarea este cel mai mare duşman al istoriei. Să nu uităm, atunci! Să mergem să-i oprim. De câte ori avem ocazia. Durează doar câteva minute şi contează pentru ani de zile de acum înainte. E timpul!

(Advertorial)