În cursul zilei de vineri, 21 iunie, a fost publicat pe SEAP anunţul privind licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie a parcării multietajate ce urmează a fi construită în locul fostei baze sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea. Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 august 2019, ora 15.

Terenul pe care urmează a fi construită parcarea este situat într-o zonă accesibilă traficului rutier, lângă Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Palatul Poştelor şi Biserica Romano Catolică "Maica Îndurerată", într-un permitru delimitat de arterele majore de circulaţie de pe străzile Roman Ciorogariu, George Bariţiu, Moscovei şi Academiei, cu acces dinspre str. George Bariţiu.

Sunt prevăzute 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi alte 6 pentru motociclete. Suprafaţa construită a viitoarei parcări are o arie de 2.712 mp, în timp ce suprafaţa utilă totală ajunge la 7.733,75 mp. 

"Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală a Oradiei şi constituie parte din programul privind construirea de parcări supraterane şi subterane în zona instituţiilor publice din zona centrală a oraşului", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, instituţie care finanţează construcţia parcării.

Valoarea estimată a investiţiei este de 14,2 milioane lei, fără TVA, termenul de execuţie fiind de 18 luni din momentul începerii lucrărilor.

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea