Aquaparkul Nymphaea şi Cimitirul Municipal şi-au îmbunătăţit dotările prin achiziţionarea unor maşini speciale, care vor fi folosite la transportul alimentelor şi al substanţelor chimice, respectiv al decedaţilor.

"Economic şi silenţios"

În cazul Cimitirului Municipal, este vorba despre un autovehicul mortuar electric Clasic 2, cu platou, în valoare de 15.643 euro, fără TVA.

"Este un automobil economic şi silenţios. Acesta are un un buton care permite reducerea vitezei la maximum 10 km pe oră, astfel încât cortegiul funerar să se poată deplasa la pas în urma ei. De asemenea, fiind foarte silenţios, nu va deranja nici slujba religioasă în timpul mersului", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

9.400 euro bucata

Cele două maşini distribuite la aquapark sunt de culoare albă, de tip golf, pentru două persoane şi au costat 9.400 euro fără TVA, fiecare.

În spate sunt prevăzute cu o benă pentru transport de 1x1 metri, având o capacitate de 300 până la 400 kilograme.

"Astfel de automobile erau necesare în aquapark, unul urmând a fi folosit pentru transportul alimentelor către punctele de alimentaţie, iar altul, pentru transportul substanţelor chimice necesare în activitatea de curăţenie", informează Liviu Andrica.

Toate cele trei automobile electrice au o autonomie de 50-60 km, putând fi încărcate de la orice priză de 220 volţi. Acestea au două trepte de viteze, prima până la 10 km pe oră, iar cea de-a doua, până la 25 km pe oră.

Maşinile vor fi înscrise şi în circulaţie, după care vor putea fi folosite chiar şi în oraş, exact ca şi maşinile obişnuite.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea