După ce în luna noiembrie a demarat organizarea de şantier, lucrările la parcarea publică etajată de pe strada Braşovului au evoluat simţitor, datorită şi timpului favorabil din ultima perioadă. Astfel, au fost deja turnaţi 1770 mc de beton armat, mai exact fundaţia care se întinde sub întreaga construcţie. 

Lucrările la parcarea publică etajată de pe strada Braşovului au început în prima decadă a lunii noiembrie, când firma câştigătoare a licitaţiei organizate de ADP Oradea, SC Electrogrup SA Cluj Napoca, a demarat organizarea de şantier. De atunci şi până în prezent, au fost turnaţi 1770 mc de beton armat, mai exact radierul principal al parcării, fundaţie care se întinde sub întreaga construcţie. Lucrările vor fi reluate imediat după perioada sărbătorilor, pauză necesară pentru întărirea betonului turnat.

Parcarea de pe str. Braşovului, situată între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafaţa utilă ajunge la 7.740 mp.

"Parcarea va avea cinci niveluri supraterane, primul fiind demisolul, iar ultimul, o terasă. Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăţi situaţia locurilor de parcare din zona centrală, insuficiente comparativ cu nevoia existentă", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Valoarea investiţiei este de 15,5 milioane lei, fără TVA, termenul de execuţie fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanţarea lucrărilor este asigurată de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea