Cele patru pieţe din municipiul Oradea (Rogerius, Cetate, Decebal şi Nufărul) sunt dezinfectate de două-trei ori pe zi cu soluţie pe bază de clor, iar de alte cinci-şase ori pe zi spaţiile se igienizează cu ajutorul pompelor de stropit.

"Sunt dezinfectate zilnic cu produse pe bază de clor vitrinele frigorifice de la Sectorul de Lactate şi de Carne şi mesele din spaţiile de comercializare a fructelor şi legumelor. Apoi, de mai multe ori pe zi se spală şi se dezinfectează intrările în pieţe, aleile de circulaţie, precum şi mânerele porţilor de acces. Mai mult, în anumite spaţii din pieţe sunt puse la dispoziţie soluţii de dezinfectare pentru igienizarea mâinilor, iar la intrări există covoraşe îmbibate cu clor", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Tot ca o măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, toţi comercianţii au fost anunţaţi că nu mai au voie să-şi desfăşoare activitatea fără a fi dotaţi cu mască de protecţie, mănuşi şi dezinfectant.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea