Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt accesibile pentru toţi cumpărătorii, începând de la 10-20 de lei şi ajungând până la 200-300 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.

Pomii de Crăciun au fost aduşi în pieţele orădene din judeţele Alba, Sălaj, dar şi din Bihor. Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit patru locuri în care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, spaţiile din Oradea din care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Cetate (aleea din faţa fostei Hale de Lactate) şi Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare). 

În Piaţa Rogerius, clienţii pot cumpăra brazi argintii româneşti, cei mai mulţi provenind din zona Arieşeni, judeţul Alba, la preţuri începând de la 25 lei (un brad de 1,5 m) şi ajungând la 200 lei (un brad cu înălţimea de 4 m). Un alt comerciant din judeţul Sălaj oferă brazi româneşti argintii de 1,10-1,20 m, la preţuri variind între 60-100 lei. Unele persoane preferă să achiziţioneze doar câteva crenguţe de brad, acestea având preţuri între 2-5 lei, în funcţie de mărimea lor.

La Piaţa Decebal, comercianţii din judeţul Alba vând brazi argintii româneşti la preţuri începând de la 20-30 lei (un brăduţ sub 1 m), 100 lei (un brad de aproximativ 1,5 m) şi până la 300-400 lei (un brad de 4-5 m).

Comercianţii vor române în pieţe până în data de 24 decembrie.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea