Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt apropiate de cele practicate anul trecut, începând de la 20 lei şi ajungând până la 100 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.

Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit cinci locuri în care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, locurile din municipiu în care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Ioşia (terenul situat lângă sectorul legume-fructe), Piaţa Cetate (aleea din faţa Halei de Lactate) şi Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare). 

În Piaţa Cetate, brazii sunt româneşti, iar preţurile încep de la 20 lei şi ajung până la 120 lei, în funcţie de înălţimea şi de coroana bradului. În Piaţa Rogerius, pomii de Crăciun au fost aduşi din judeţele Sălaj, Maramureş, dar şi din Bihor, mai exact din comuna Şinteu. Un brad argintiu de 1,5 metri costă aproximativ 30-40 lei, iar unul de 2 metri se vinde la aproximativ 50 lei, dar pot ajunge şi la 80 sau chiar 100 lei, cum ar fi cei de la Jugăstreni, din judeţul Maramureş. Mai ieftini sunt brăduţii mai mici, şi anume cei cu înălţimea de 1 metru sau chiar jumătate de metru, care se vând cu aproximativ 20-25 lei.

Comercianţii vor române în pieţe până în data de 24 decembrie.

Loredana Buz,
Consilier relaţii publice ADP Oradea