La Zoo Oradea pot fi admirate nu doar animale fioroase, cum ar fi leii, tigrii, lupii sau leoparzii. Zburdalnicele capre şi oi cameruneze aşteaptă să fie mângâiate, vizitatorii putându-le hrăni şi interacţiona cu ele.

Cele 12 capre şi 13 oi cameruneze de la ZOO Oradea sunt dornice de atenţie şi socializare. Aceste capre sunt pitice, dar au o personalitate uriaşă. O caracteristică a comportamentului lor este că sunt extrem de jucăuşe. Un morman de pietre sau o structură pe care să se caţăre, cum este decorul din ţarcul de la Zoo, este tot ce au nevoie pentru a petrece nenumărate ore de distracţie. Interacţionând cu ele şi privindu-le joaca şi zburdălnicia, vizitatorii se pot binedispune, efectul fiind relaxarea şi reducerea stresului după o zi plină şi grea. Vizitatorii trebuie să ştie că au posibilitatea să hrănească animalele, procurându-şi hrana chiar din interiorul Zoo, de la automate, în schimbul sumei de 1 leu sau 2 lei, în funcţie de cantitatea dorită.

Caprele cameruneze sunt o rasă veche, numărându-se printre primele animale domesticite de oameni. Cât despre oile cameruneze, se poate spune că sunt foarte preţioase, din blana lor fiind obţinut caşmirul.

Zoo Oradea este deschisă în această perioadă între orele 9.00 – 19.00 (ora 18.00 la Casierie) şi are o colecţie de animale din care fac parte peste 650 de exemplare din peste 140 de specii.

Loredana Buz,
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea