Parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, va fi realizată de Construcţii Bihor, societate desemnată câştigătoare în urma licitaţiei organizate de către Administraţia Domeniului Public Oradea. Termenul de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Terenul pe care urmează să fie construită parcarea este situat lângă Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Palatul Poştelor şi Biserica Romano-Catolică "Maica Îndurerată", într-un perimetru delimitat de arterele majore de circulaţie de pe străzile Roman Ciorogariu, George Bariţiu, Moscovei şi Academiei, cu acces dinspre str. George Bariţiu.

Sunt prevăzute 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi alte 6 pentru motociclete. Suprafaţa construită a viitoarei parcări are o arie de 2.712 mp, în timp ce suprafaţa utilă totală ajunge la 7.733,75 mp.

"Odată cu realizarea acestei investiţii ne dorim să îmbunătăţim problema locurilor de parcare din zona centrală a Oradiei. Mai exact, vrem să eliberăm măcar în parte carosabilul de maşini şi să redăm trotuarul pietonilor", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, instituţie care finanţează construcţia parcării.

Valoarea investiţiei este de 15,3 milioane lei, fără TVA, finanţarea lucrărilor fiind asigurată de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea.

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea