Elevii din clasa a VII-a D de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea, însoțiți de diriginta lor, prof. Alina Deliman, precum și de o parte dintre părinți, au petrecut joi, 28 februarie 2019, aproximativ o oră la Adăpostul Grivei.

Tinerii au admirat cățeii, au interacţionat cu ei și au făcut poze, aducându-le, prin implicarea părinților, și hrană, constând în granule și conserve. La plecare, cu toții au acceptat sfatul doamnei diriginte ca, pe viitor, când vor dori un animal de companie, să vină să adopte un câine, în mod gratuit, de la Adăpostul Grivei, economisind astfel sume importante. Mai mult, ar face și un gest deosebit de nobil.

Vizita a avut loc în cadrul proiectului eTwinning "We love all animals”, derulat în parteneriat cu 42 de școli din Polonia, Turcia și România, sub coordonarea prof. Simona Bunta, în calitate de fondator.

În Adăpostul Grivei din Oradea ajung zilnic doi până la cinci căței, în cea mai mare parte ridicați de pe străzile din municipiul Oradea, iar unii predați de stăpâni.

Pe parcursul anului 2018, aici au fost găzduiți 342 de câini, dintre care 176 au fost adoptați, iar alți 35, revendicaţi.

În situația în care nu sunt revendicați în 7 zile, cățeii sunt dați spre adopție, nu înainte însă de a fi vaccinați, sterilizați și microcipați.

Adăpostul Grivei are program de adopții în zilele de luni și joi, între orele 10.00 – 18.00, la sediul din Oradea, str. Corneliu Baba nr. 19, tel. 0726/126.891, fiind necesar buletinul de identitate. Cei care adoptă câini din Adăpostul Grivei beneficiază de transportul gratuit al acestora la destinaţie pe o rază de până la 60 de km. Există și varianta adopției la distanță, situație în care câinele rămâne în adăpost, iar adoptatorul se obligă să-i suporte cheltuielile de întreținere. Detalii și fotografii cu cățeii care așteaptă să fie luați acasă pot fi găsite pe pagina de Facebook, Adăpostul Grivei Oradea.

Loredana Buz,
Consilier Relații Publice ADP Oradea