Ştrandul Ioşia din Oradea se închide începând de luni, 17 decembrie 2018, pentru o perioadă de o lună, urmând să se redeschidă marţi, 15 ianuarie 2019. În această perioadă, vor fi executate lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli.

De menţionat că, odată cu redeschiderea în luna ianuarie, se modifică preţurile biletelor de intrare, conform unei hotărâri a Consiliului Local Oradea, din 28 noiembrie 2018. Astfel, un bilet pentru adulţi va costa 18 lei, unul pentru copii peste 3 ani până la 18 ani, pensionari şi persoane cu dizabilităţi va fi 9 lei, iar copiii sub trei ani vor intra gratuit. Abonamentul pentru adulţi va costa 210 lei, iar cel pentru copii peste 3 ani până la 18 ani, pensionari şi persoane cu dizabilităţi va avea un preţ de 100 de lei.

Ştrandul Ioşia este deschis în toată perioada anului, cu excepţia celor trei săptămâni necesare pentru curăţenie şi alte lucrări de reparaţii sau întreţinere.

În perioada de iarnă, funcţionează doar bazinul cu numărul 5, care comunică printr-un tunel cu clădirea administrativă.

Persoanele care frecventează Ştrandul Ioşia, mai ales pe timp de iarnă, sunt "clienţi fideli", care vin aici la socializare sau, cei mai mulţi, la tratamente pentru diferite boli şi afecţiuni.

Din octombrie şi până în aprilie, Ştrandul Ioşia este deschis de marţi până duminică, între orele 8-17 (ora 16, la casierie), iar din luna mai până în septembrie, funcţionează zilnic, cu excepţia zilei de luni, între orele 8-20 (ora 19, la casierie).

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea