Mai mulţi orădeni au reclamat joi pe reţelele de socializare gazele evacuate în aer de la gura furnalelor CET-ului. "Nu înţeleg, CET-ul a repornit cazanele din vechea centrală?", a întrebat un orădean pe pagina de Facebook a BIHOREANULUI.

Reclamanţii s-au declarat îngrijoraţi că Termoficare ar fi repornit cazanele din vechea centrală iar oraşul s-ar reumple de fum şi funingine.

Temerile orădenilor sunt, însă, neîntemeiate. Potrivit reprezentanţilor CET, emisiile de la gura coşurilor de fum sunt doar aburii evacuaţi în atmosferă în urma arderii gazului pentru încălzirea oraşului şi producţia de energie electrică.

"Pe lângă turbină, care funcţionează tot timpul anului, în luna octombrie, odată cu răcirea vremii, a fost pornit şi cazanul pe gaz preluat din vechiul CET. Astăzi, pentru că este mai frig, aburul evacuat în atmosferă la o temperatură de 130 grade Celsius se vede mult mai bine", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

Purtătorul de cuvânt al Termoficare a spus că, evacuat la o înălţime de 160 metri, aburul nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea orădenilor.