Gata cu facturile mari de încălzire! Termoficare Oradea a anunţat vineri că va închide începând de marţi, în prima zi lucrătoare din weekendul prelungit de 1 mai, cel mai lung sezon de termoficare din ultimii ani.

"Având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultimele zile, dar şi prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie – 01 mai, începând de marţi, 02 mai 2017, vom opri definitiv furnizarea energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la punctele termice pe care le deservim în municipiul Oradea şi localitatea Sînmartin iar parametrii agentului termic primar, la plecarea din centrală, se vor reduce la valorile necesare doar pentru prepararea apei calde de consum", se menţionează într-un comunicat al societăţii.

Orădenii care doresc pot beneficia de beneficieze de agent termic pentru încălzire şi după data de 2 mai.

"Utilizatorii contorizaţi o pot face închizând vanele de secţionare amplasate in aval de mijlocul de masură al energiei termice, iar utilizatorii necontorizaţi pot solicita acest lucru în scris sau prin intermediul dispeceratul de urgenţă TelVerde 0 800 070 800, număr apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile", a anunţat Termoficare.

Sezonul de încălzire început pe 9 octombrie 2016 este cel mai lung din ultimii ani. Anul trecut, operatorul de termoficare a întrerupt încălzirea pe 9 aprilie, în 2015 pe 2 aprilie iar în 2013 pe 13 aprilie.