Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) a anunţat, miercuri, că în perioada 6-31 decembrie va organiza o nouă ediţie a Târgului de Crăciun.

Deşi municipalitatea a decis că nu va mai organiza evenimente de amploare în Piaţa Unirii, târgul se va ţine până la urmă tot în piaţa centrală, la fel ca în ultimii ani, scena urmând să fie amplasată spre strada Avram Iancu.

"Structura târgului rămâne în bună parte cea de anul trecut, cu excepţia faptului că pe zona cu dale albe (n.r. – cea din dreptul Palatului Vulturul Negru) va fi montat patinoarul, în timp ce scena va fi înspre strada Avram Iancu. Patinoarul nu are o greutate mare. Am primit în scris acordul constructorului pentru modul acesta de amplasare", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, Mihai Jurca, preşedintele APTOR. Intrarea cu maşini în zona respectivă va fi blocată.

Ediţia de anul acesta va aduce în Piaţa Unirii concerte, un brad imens, bunătăţi, decoraţiuni şi suverniruri. De asemenea, la târg va fi amenajată căsuţa lui Moş Crăciun.

Ediţia 2018 a Târgului de Crăciun Oradea va începe cu o săptămână mai târziu decât în anii precedenţii deoarece în data de 1 decembrie 2018, tot în Piaţa Unirii, va fi sărbătorit Centenarul Marii Unirii.

Pe 7 noiembrie a fost deschisă procedura de depunere a ofertelor de participare în calitate de expozant la Târgul de Crăciun. Sunt căutați producători de bucate tradiţionale, dulciuri sau alte specialităţi, meşteri populari şi artizani de suveniruri şi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 7 noiembrie - 23 noiembrie 2018 (ora 12:00), folosind formularul disponibil la următorul link.

Sunt disponibile 35 de căsuţe din lemn pentru agenţi economici din sectoarele: alimentar, non-alimentar şi bar, respectiv 2 căsuţe pentru ONG-uri.

Preţul de ocupare a domeniului public pentru activităţile comerciale desfăşurate în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea este de 75 lei +TVA /căsuţă/zi (producătorii şi meşterii populari care deţin autorizaţii conform legii beneficiază de o reducere de 30%).