După concerte de succes în Bucureşti şi Budapesta, Havasi îşi face debutul în aer liber cu cel mai nou concert simfonic al său, la Oradea, în 21 august de la ora 20.30.

Este o ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima oraşului Oradea, într-un decor Art Nouveau unic în România.

Spectacolul eveniment este organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Primăria Oradea, fiind recomandat de EuropaFm.

Biletele pentru spectacol se impart în 4 categorii, având preţuri începând de la 25 lei. Biletele au fost puse în vânzare online, pe platforma www.iabilet.ro, în magazinele Flanco şi în reţeaua iabilet.ro.

Diferit de tot ce aţi auzit până acum

Programul este alcătuit din lucrări 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanţi şi adaptabili tineri compozitori de astăzi, Havasi.

Muzica sa inovatoare nu seamănă cu nimic din ce aţi auzit până acum: proaspătă, pasională şi delectabilă în acelaşi timp.

Stilul său muzical unic combină profunzimea şi disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionantă a genului world music şi puterea pură a rock-ului.

O călătorie muzicală incredibilă

Spectacolul concert HAVASI aduce laolaltă, pe aceeaşi scenă, pianul solo, o multitudine de solişti extrem de talentaţi ai genului world music şi tobele rock. Artiştii poartă publicul într-o călătorie fascinantă prin scene muzicale care se desfăşoară constant.

Diferitele ambianţe oferă publicului o experienţă de o intensitate memorabilă, ca o plimbare într-un montagne-russe al emoţiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini şi proiecţii video.

Tobă şi pian

Una dintre cele mai mari atracţii ale spectacolului este "bătălia instrumentelor". Doi mai artişti care interpretează în acelaşi ritm muzical. HAVASI, pianistul clasic cu studii de conservator şi Endi, toboşarul rock, apar acum împreună pe aceeaşi scenă, uniţi într-o dorinţă comună de a face muzică excelentă, depăşind graniţele genului.

Interpretarea lor este atât o colaborare, cât şi un duel, o confruntare captivantă care creează scântei muzicale dezvăluind, în acelaşi timp, neaşteptatul: delicateţea setului de tobe şi puterea de percuţie a pianului.

Despre HAVASI

Absolvent al renumitei Academii de Muzică Franz Liszt, cu o profundă cunoaştere a tradiţiei clasice, HAVASI caută, de asemenea, să facă instrumentele clasice să fie relevante pentru era modernă într-un mod profund emoţionant, dar distractiv.

El şi-a interpretat compoziţiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

HAVASI este unul dintre rarii compozitori cu carisma de vedetă rock care poate susţine concerte cu casa închisă pe stadioane imense.

A interpretat în faţa a 46.000 de persoane, umplând Arena din Budapesta de 4 ori într-un singur weekend. În ultimii ani a susţinut concerte cu casa închisă şi pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Arena Tauron din Cracovia şi Wiener Stadthalle din Viena. HAVASI Symphonic a fost concertul internaţional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes şi nr. 1 absolut pe Deezer: artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1.

Virtuozitatea clasică şi extravaganţă de Las Vegas

Spectacolul în stil Las Vegas, bazat pe conceptul original al directorului de creaţie american Brian Burke (spectacolul din Las Vegas "The New Day" al Célinei Dion, Il Divo, America’s Got Talent) şi al designerului vizual francez Gilles Papain, este celebrarea culturii internaţionale.

100% divertisment pentru familie 

Spectacolul concert HAVASI este un divertisment uluitor pentru întreaga familie, unde copiii pot întâlni instrumente clasice într-un spectacol modern care le va face cu adevărat plăcere.

Spre deosebire de concertele de muzică clasică tradiţionale, la acest spectacol unic şi plin de imaginaţie nu este o problemă dacă un copil nu poate sta în tăcere pe durata întregului concert, fără a-şi exprima bucuria şi entuziasmul. Părinţii sunt încurajaţi să îi aducă pe copiii lor cu vârste începând de la 3 ani.