Guvernul a hotărât că zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai, vor fi zile de doliu naţional. În astfel de situaţii, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru perioada respectivă trebuie amânate.

Drept urmare, şi programul Târgului de Crăciun din Oradea va fi afectat. Organizatorii din Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune au amânat concertul Iannei Novac, de colinde pop-opera, din data de 15 decembrie, pentru data de 17 decembrie.

Concertul Nicolei, programat pe 16 decembrie, se va ţine până la urmă pe 21 decembrie, înaintea recitalului lui Ştefan Bănică jr. Târgul de Crăciun va fi deschis după programul obişnuit în acele zile.

De asemenea, un concert de colinde tradiţionale româneşti, cu Ansamblul Bihorul, care urma să aibă loc pe 16 decembrie, în curtea Cetăţii, a fost anulat.

În zilele de doliu naţional instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României. Drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi TV, precum şi instituţiile de cultură trebuie să-şi adapteze programul respectând doliul naţional.