Primăria a amânat cu o lună termenul de depunere a ofertelor pentru colectarea şi transportul deşeurilor din Oradea. Termenul iniţial din 14 august a fost amânat pentru 16 septembrie după ce potenţialii ofertanţi au depus peste 140 de cereri de clarificare cu privire procedură şi la caietul de sarcini.

Se amână!

"Numărul foarte mare de cereri de clarificare depuse la această licitaţie ne-a obligat să amânăm termenul limită de depunere a ofertelor, ca să putem răspunde la toate nelămuririle potenţialilor ofertanţi", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Cele 140 de cereri de clarificare depuse depăşesc cu mult numărul considerat "mare" - numai 7 - de solicitări similare preluate de ADI Ecolect Group, în care sunt asociate toate administraţiile locale din Bihor. Asocierea a scos la licitaţie salubrizarea judeţului şi delegarea gestiunii staţiei de tratare mecano-biologică Oradea, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 16 august.

Licitaţie separată

Licitaţia pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere de la nivelul reşedinţei de judeţ este organizată separat, de municipalitate, la cererea expresă a primarului Ilie Bolojan, care a insistat că Oradea are alte nevoi de salubritate faţă de zona preponderent rurală a judeţului.

În plus, în cadrul aceleiaşi proceduri, municipalitatea orădeană urmează să atribuie, pe lângă transportul deşeurilor, şi activităţile de salubrizare stradală şi deszăpezire.

Valoarea licitaţiei se ridică la 481 milioane lei, iar contractul de concesiune va fi semnat pe 8 ani.