Nunţiul Apostolic în România, Monseniorul Maury Buendia, se va afla duminică la Oradea pentru participa la manifestările ocazionate de aniversarea a 25 de ani de la consacrarea ca episcop a Preasfinţitului Virgil Bercea.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de vicarul general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, Mihai Vătămănelu Monseniorul Maury Buendia va participa la celebrarea arhierească de la Catedrala Sfântul Nicolae în cadrul căreia vor fi purtate la altar moaştele Fericiţilor Episcopi martiri beatificaţi de Papa Francisc pe 2 iunie la Blaj.

"În sărbătoarea Naşterii Macii Domnului, duminică 8 septembrie 2019, catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, în cadrul unei celebrări arhiereşti, va primi moaştele Fericiţilor Episcopi martiri. Programul va începe la ora 9:45 cu o procesiune în care vor fi purtate spre Altar moaştele Fericiţilor Episcopi martiri beatificaţi de Papa Francisc pe 2 iunie, la Blaj", se menţionează în comunicat.

Ulterior, de la ora 10, va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească, iar după încheierea ei, în jurul orei 11:30, se va face rugăciunea către Fericiţii Episcopi martiri, după care credincioşii vor fi invitaţi să venereze sfintele moaşte şi să le ceară cu încredere mijlocirea.

Potrivit anunţului făcut de vicarul general, în cadrul celebrării liturgice va fi marcată "aniversarea a 25 ani de la consacrarea ca episcop a PSS Virgil Bercea şi aniversarea a 25 de ani de la hirotonirea în preoţie a 20 de preoţi din Eparhia de Oradea".