Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va fi extins printr-o investiţie de 9,4 milioane euro, acoperită în parte din bani europeni. Consiliul Local a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii un proiect european privind extinderea ambulatoriului aflat în faza de precontractare.

"Ambulatoriul se va extinde pe parcarea din faţa intrării principale. Lucrările ar putea demara anul viitor", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Potrivit documentaţiei aprobate, valoarea proiectului este de 45,5 milioane lei. Valoarea eligibilă a investiţiei se ridică la 10,7 milioane lei, diferenţa de 34,7 milioane lei reprezentând-o valoare neeligibilă.

Bugetul local va suporta toate cheltuielile neeligibile, la care se va adăuga contribuţia proprie de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, în bună parte, ambulatoriul va fi extins pe bani din bugetul Primăriei.

Zona Spitalului Judeţean a fost deja transformată în şantier de lucrările privind extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe.

Având în vedere că şantierele care vor fi deschise aici vor desfiinţa mai multe locuri de parcare, municipalitatea vrea să exproprieze câteva clădiri de la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Louis Pasteur pentru a construi o parcare supraetajată.