În circa opt luni, orădenii care locuiesc în Cartierul Veteranilor vor avea la dispoziție un parc amenajat pe strada Coriolan Pop.

Contractul de proiectare și execuție a noii investiţii a fost semnat la începutul lunii august de municipalitate cu asocierea firmelor Saminstal SRL - B&T Artă și Arhitectură SRL Satu Mare.

Lucrările de proiectare au început deja, pe la jumătatea lunii august, au anunțat vineri reprezentanții Primăriei. 

"Investiţia prevede amenajarea coridorului verde din strada Coriolan Pop, spaţiu care se intersectează cu încă trei străzi: strada General Eremia Grigorescu, strada Nicolae Firu şi strada Radu Enescu", se arată în informare.

La finalul lucrărilor, parcul va avea o suprafaţă gazonată de aproape 7.500 mp cu un sistem de irigare automatizat şi o suprafaţă de aproape 650 mp cu flori şi pietriş. De asemenea va fi amenajată şi o alee care va străbate parcul pe o suprafaţă de 476 mp.

În parc se vor amenaja trei spaţii de relaxare dotate cu mese de ping-pong, mese de sah şi echipamente de joacă pentru copii în suprafaţă de 116 mp.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie este de 1,68 de milioane lei, fără TVA. Proiectarea este făcută de asocierea de firme Saminstal SRL, B&T Artă şi Arhitectură SRL Satu Mare, iar finanţarea investiţiei a fost asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Reprezentanţii municipalităţii au mai transmis că tot în această zonă se va realiza şi un pod peste Peţa, pentru care studiul de fezabilitate este în curs de elaborare. După finalizarea studiului, acesta va fi supus aprobării Consiliului Local, după care va trece la organizarea procedurii de licitaţie.

Citește și articolulCoridorul verde din cartierul Veteranilor are asigurată o finanţare de 2,2 milioane lei