Sute de orădeni au reclamat peste weekend societăţii Termoficare frigul din apartamente, deşi compania a pornit oficial încălzirea încă de vineri.

"Nu este căldură!"

Cu toate că Termoficare a deschis sezonul de încălzire 2019 – 2020 încă de vineri dimineaţă, până luni agentul termic nu ajunsese încă în toate apartamentele orădenilor. Sute de orădeni au reclamat la dispeceratul societăţii, pe aplicaţia Oradea City Report, pe reţelele de socializare ori către BIHOREANUL frigul din apartamente.

"Pe Bulevardul Decebal 25 - 27, lângă fosta cofetărie Albina, nu a ajuns încălzirea nici măcar luni", a reclamat o orădeancă.

La fel, pentru zona străzilor Meşteşugarilor - Salcâmilor, deservită de PT 514, un orădean a reclamat că "Termoficare ne-a dat încălzire cât să ne scoată ochii, după care au oprit-o".

Reclamaţii similare au fost făcute de locuitori din zona străzilor Corneliu Coposu, Dimitrie Cantemir, Episcop Ioan Suciu, Slatinei sau Sovata.

"Nu este căldură încă şi nu, nu este oprită din beci", a reclamat luni dimineaţă o orădeancă.

Lucrări întârziate şi avarii

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Termoficare au declarat că s-au confruntat peste weekend cu un val de reclamaţii.

"A fost o nebunie totală. Am primit sute de telefoane. În majoritatea reclamaţiilor orădenii s-au plâns de frigul din apartamente, deşi încălzirea era oprită din beci, dar am avut şi cazuri în care nu am putut porni încălzirea", a declarat directorul comercial al Termoficare, Dan Creţu.

Potrivit evidenţelor societăţii, luni dimineaţă erau încă oprite şapte din cele 147 de puncte termice. "În majoritatea cazurilor este vorba de lucrări nefinalizate de constructori la termenele asumate, fapt pentru care vor şi fi penalizaţi", a mai spus Creţu.

Constructorii angajaţi de Termoficare au întârziat lucrările de întregire a reţelelor sau de înlocuire a instalaţiilor aferente Punctelor Termice 130 (zona străzii Podului), 136 (zona străzilor Sovata - Fagului), 604 (zona străzilor Decebal – William Shakespeare) şi 849 (zona străzii Aleea Salca).

Pe de cealaltă parte, reluarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor a declanşat avarii pe reţelele secundare sau în interiorul punctelor termice 308 (zona străzii Feleacului), 512 şi 514 (zona străzii Alexandru Cazaban).

"Sperăm ca în cursul zilei de luni, cel târziu marţi dimineaţă, să reuşim să închidem lucrările şi să încălzim tot oraşul", a declarat directorul Dan Creţu.

Noroc că, potrivit prognozelor meteorologice, măcar câteva zile, vremea se mai încălzeşte...