Accident grav, joi dimineaţă, pe strada Mareșal Averescu din Oradea. Două maşini mici şi un microbuz s-au ciocnit, iar trei copii au fost răniţi. O fetiţă de 7 ani a fost dusă la spital în cod roşu medical.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, accidentul s-a produs în jurul orei 7.45, fiind implicate 10 persoane, dintre care şapte minori.

"Ajunse la locul producerii accidentului, echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare persoanelor rănite. Din cele 10 persoane implicate în accident, trei copii au fost transportaţi la spital: o fetiţă, în vârstă de 7 ani, aflată în cod roşu medical (în stare de inconştienţă, intubată), un băiat în vârstă de 7 ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral şi un hematom occipital, respectiv o minoră, în vârstă de 13 ani, care a suferit contuzii", arată ISU.

UPDATE:

La ora transmiterii acestei știri nu sunt clare împrejurările producerii evenimentului rutier. Din câte se pare, microbuzul a fost prins între cele două mașini.

Fetița aflată în stare gravă ar fi fost în partea din față a microbuzului și ar fi dat cu capul de parbriz. 

„Polițiștii rutieri efectuează cercetări la fața locului, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier”, a declarat BIHOREANULUI comisarul șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. 

Potrivit acesteia, traficul a fost îngreunat, la scurt timp după producerea accidentului, însă la ora transmiterii acestei știri circulația se desfășoară în condiții normale. 

Dr. Dacian Juca, purtător de cuvânt al Unității de Primire a Urgențelor și SMURD Bihor, doi dintre copiii răniți în accident au fost internați la Spitalul Municipal din Oradea, cu leziuni minore, în timp ce a treia victimă, fetița de 7 ani, este internată la Spitalul Județean, cu politraumatisme, în stare foarte gravă. De altfel, copila a intrat în sala de operație, din cauza unui traumatism cranian sever. 

UPDATE, ora 11:

Poliţia Bihor a transmis concluziile desprinse în urma cercetărilor făcute la faţa locului de poliţiştii rutieri. Principala vină pentru eveniment o poartă şoferul microbuzului, un orădean de 41 de ani, care nu a păstrat distanţa, şi a intrat într-un Volkswagen Passat. Ulterior și acesta a fost, la rândul lui, lovit din spate de un Mercedes a cărui şoferiţă, de asemenea, nu a păstrat distanţa.

Citiți și articolul: Cauza accidentului de pe Averescu: Şoferul microbuzului nu a păstrat distanţa