O fetiţă în vârstă de 12 ani a ajuns la spital, miercuri, după ce a fost acroşată de un BMW condus de o tânără, în parcarea magazinului Jumbo, în apropierea centrului comercial Auchan.

Copilul a fost acroşat la câţiva metri de trecerea de pietoni amenajată lângă intrarea în Jumbo, iar în urma impactului a căzut pe asfalt şi s-a lovit la cap, la faţa locului fiind chemat de urgenţă un echipaj al SMURD Bihor, dar şi unul al Poliţiei Rutiere. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, accidentul rutier a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 11.11, poliţiştii fiind încă la faţa locului pentru cercetări.

Din primele investigaţii, copilul ar fi traversat neregulamentar. 

Fetiţa a fost transportată la spital în stare de inconştienţă şi este în curs de investigaţii. "La prima vedere, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral", a declarat, pentru BIHOREANUL, dr. Dacian Juca, purtătorul de cuvânt al SMURD-UPU Bihor. 

UPDATE, ora 15.30

În urma investigaţiilor efectuate de medicii Unităţii de Primire a Urgenţelor s-a stabilit că leziunile suferite de fetiţa acroşată de autoturism sunt minore, copila fiind transferată la Spitalul municipal "Gavril Curteanu" unde a fost internată pentru 24 de ore, pentru supraveghere. "Nu este nimic grav. Sunt doar contuzii şi escoriaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al SMURD-UPU Bihor. 

Potrivit comisarului şef Alina Dinu, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţişti s-a stabilit că vina pentru producerea evenimentului rutier o poartă fetiţa.

"Cercetările efectuate la faţa locului de poliţişti au arătat că fetiţa a traversat neregulamentar, prin loc nepermis, la circa 15 metri de trecerea de pietoni", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

De altfel, mama copilului nu a dorit să depună plângere penală pentru vătămare corporală împotriva şoferiţei, motiv pentru care cazul a fost înregistrat ca o simplă tamponare.