Un accident teribil s-a petrecut miercuri seara, la ieşire din Oradea spre Aeroport, între o autospecială de ambulanţă a Spitalului Pelican şi un vechicul cu patru roţi şi motor cu putere mică de tip cvadriciclu. Persoana aflată în cvadriciclu a fost grav rănită şi transportată la spital. 

"Apelul 112 a fost înregistrat la ora 19.15. Accidentul rutier s-a produs pe DN79 la ieşirea din municipiul Oradea înspre Aeroport. În accident sunt implicate două autovehicule, respectiv o autospecială de ambulanţă şi un cvadriciclu. O persoană din vehiculul din urmă a fost rănită şi transportată la spital pentru îngrijiri medicale", a precizat pentru BIHOREANUL comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier, a mai precizat reprezentanta IPJ Bihor, adăugând că traficul nu este blocat, în zonă circulându-se pe un sens alternativ. 

Potrivit unor surse de la faţa locului, ambulanţa Pelican nu se afla în misiune, neavând girofarurile pornite. 

(sursa foto: Lucian Lezau, TTV)

Contactat de BIHOREANUL, plutonierul major Nandor Ţipţer a spus că ISU Crişana a trimis la faţa locului o autospecială de stingere, care însă n-a fost folosită, precum şi un echipaj de terapie intensivă mobilă şi o maşină cu medic.

"Bărbatul care se afla în vehicul a fost inconştient o perioadă, dar şi-a revenit. Are mai multe răni, are splina ruptă şi traumatism la cap. A fost transportat la spital", a precizat ofţierul de presă al ISU Crişana. Victima are 62 de ani, potrivit aceleiaşi surse.

Un cvadriciclu este un vehicul mic, cu patru roţi, acţionat de regulă de un motor cu ardere internă sau electric. Şoferii au nevoie de permis de conducere categoria B1, care poate fi obţinut şi la 16 ani. 

UPDATE, ora 21.50: Şoferul ambulanţei, imprudent

În urma efectuării primelor cercetări la faţa locului, poliţiştii au ajuns la concluzia că şoferul ambulanţei Pelican n-a păstrat o distanţă suficientă faţă de vehiculul marca Microcar Virgo.

"Miercuri, 10 iulie, la ora 19.15, pe Calea Aradului din municipiul Oradea, un bărbat de 55 de ani din comuna Nojorid în timp ce conducea o autospecială de ambulanţă nu a păstrat o distanţă suficientă în timpul deplasării şi a acroşat din spate un motociclu condus în faţa sa de un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna Sânnicolau Român. În urma accidentului rutier, conducătorul motociclului a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier", a precizat comisarul-şef Alina Dinu.