Accident cu două autoturisme, miercuri după amiază, pe drumul expres din Oradea. Două maşini s-au ciocnit, traficul în zonă fiind blocat.

"Apelul prin numărul de urgenţă 112 a fost făcut la ora 16.35. Accidentul rutier s-a produs pe strada Ecaterina Teodoroiu, la intersecţie cu strada Feleacului din Oradea. Traficul rutier este deocamdată blocat şi deviat pe străzi adiacente", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri au fost mobilizaţi la faţa locului, atât pentru a cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului, cât şi pentru a dirija circulaţia în zonă. Din câte se pare, două persoane au fost rănite uşor.

Pe de altă parte, tot uşor ar fi rănită şi victima unui alt accident, produs, câteva ore mai devreme, pe strada Transilvaniei din Oradea, de şoferul unui Opel Corsa, care nu i-a acordat prioritate.

"La ora 13.55, un bărbat de 63 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Oradea, înspre bulevardul Dacia, pe banda 1, nu a acordat prioritate de trecere la trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător din apropierea intersecţiei cu strada Aleea Posada şi a accidentat o femeie de 39 de ani din Oradea, care s-a angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. Femeia a suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

UPDATE: Primele concluzii

Traficul pe drumul rapid a fost reluat în jurul orei 18.

Potrivit cercetărilor făcute la faţa locului de poliţişti, vina pentru producerea evenimentului rutier de pe drumul expres o poartă şoferul unui autoturism Mazda, care nu a acordat prioritate unui Land Rover.

"Un bărbat de 52 de ani, din Vârciorog, în timp ce conducea un autoturism (Mazda - n.r.), pe strada Feleacului, la intersecţia cu strada Ecaterina Teodoroiu, nu a semnificat semnificaţia indicatorului ruiter Oprire. Astfel, a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism, condus pe strada Ecaterina Teodoroiu înspre strada Bihorului de un bărbat de 46 de ani, din Sâniob, intrând în coliziune cu acesta", a explicat comisarul Alina Dinu.

Impactul a fost puternic, astfel că maşina Mazda a fost proiectată în balustrada metalică de pe strada Ecaterina Teodoroiu. "În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism şi o pasageră a sa, de 86 de ani, au suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

Poliţiştii continuă cercetările în ambele cazuri.